Search in Information
Showing 8 Information results for Acinonyx jubatus
Acinonyx jubatus cheetah
The historic distribution of cheetahs (Acinonyx jubatus) is very wide. It ranged from Palestine and the Arabian Peninsula to Tajikistan and central India, as well as throughout the continent of Africa excluding the zones of tropical forest and central Sahara. This range might include the arid and semiarid habitats of the regions of south, east, and north Africa and less arid areas of India, Turkmenistan, Syria, Palestine, and Arabia. In regions of Africa and Asia, European settlers treated cheetahs as
Nanger granti Grant's gazelle
may also eat leaves, which contain more water during the cooler, nighttime hours. While many predators are threats to G. granti, cheetahs (Acinonyx jubatus), wild dogs (Lycaon pictus), and golden jackals (Canis aureus) are particularly fond of G. granti fawns. During the rainy season, when the ground is soft, cheetahs (Acinonyx jubatus) take advantage of the greatly reduced speed of these gazelles. Gazella granti uses anti-predatory signals including alert posture and alert snorts. They avoid areas with a
Alopochen aegyptiaca Egyptian goose
in flocks. Living in flocks may be a defense against predators since there are more individuals present to look out for predators and give a warning.Predators include: lions (Panthera leo), cheetahs (Acinonyx jubatus), hyenas (subfamily Hyaeninae), crocodiles (genus Crocodylus) and vultures (family Accipitridae). Since these geese tend to eat much of their food on land, they help disperse seeds, break up soil and decompose dead plants. Alopochen aegyptiacus are not hunted by many people because they live in
Gazella bennettii Indian gazelle
and Prosopis cineraria (9%). The primary predators of Indian gazelles are golden jackals (Canis aureus), Bengal tigers (Panthera tigris tigris), Indian wolves (Canis lupus pallipes), Indian leopards (Panthera pardus fusca), Asiatic cheetahs (Acinonyx jubatus venaticus), crested hawk-eagles (Nisaetus cirrhatus), village or feral dogs (Canis lupus) and, most importantly, humans. Hunting and illegal poaching have greatly reduced population sizes of this species. Indian gazelles use their speed and stamina to
Panthera pardus leopard
to scavenge from cheetahs (Acinonyx jubatus), solitary hyenas (Hyaenidae), and smaller carnivores as well. They are known to cache food and may continue hunting despite having multiple carcasses already cached. Humans are the primary predator of leopards. Leopards are hunted as trophy animals for their fur, and retaliatory killings by farmers protecting their livestock are not uncommon. Lions (Panthera leo), tigers (Panthera tigris), spotted hyenas (Crocuta crocuta), and African wild dogs (Lycaon pictus
Panthera leo lion
Hunting effectiveness is increased by hunting in groups. Serengeti research has shown that individual lions succeed in their hunting 17% of the time, whereas group hunts succeed 30% of the time. Adult lions have no natural predators, excepting persecution by humans. Lions often kill and/or compete with other predators (leopards Panthera pardus and cheetahs Acinonyx jubatus). Spotted hyenas Crocuta crocuta defend kills or scavenged food from immature and female lions, but typically leave the food to a big
Felidae cats
maternal neglect, hypothermia, and congenital disorder. With the exception of lions (Panthera leo), which form prides, felids are solitary animals that only come together to mate. They tend to hunt at night (for an exception see Acinonyx jubatus) and, although most are primarily nocturnal, activity levels peak during dusk and dawn. Most cats are exceptional climbers and some species are skilled swimmers. When conspecifics meet, their tail posture, position of the ears, and exposure of teeth reveals their
wolves are especially important in providing these services across a wide range of systems. Thus, it is likely that golden wolves provide these vital ecosystem services. Golden wolves seem to have a commensalistic relationship with cheetahs (Acinonyx jubatus), as documented in Kenya by Eaton (1969). When golden wolves encounter cheetahs, they will search the vicinity for a kill and, if they find one, scavenge off of it. If there is no kill immediately nearby, golden wolves will remain around the cheetahs