Search in Information

Showing 4 Information results for Eunectes murinus

Eunectes murinus Anaconda, Green Anaconda

semi-aquatic snakes that inhabit shallow, slow-moving freshwater habitats, as well as tropical savannas, grasslands, and rainforests. Green anacondas are one of four closely related species of constrictors, the other species being Eunectes notaeus (yellow anaconda), E. deschauenseei (dark-spotted anaconda), and E. beniensis (Bolivian anaconda). These boas can be distinguished from other constricting snakes by the absence of the supraorbital bone in the roof of the skull. Boas have an external horny claw, a

Eunectes notaeus Yellow Anaconda

they hunt for aquatic species such as fish or caimans (Caiman). Although yellow anacondas are much smaller than green anacondas (Eunectes murinus, the world's largest snakes) they do reach lengths of up to 4.6 meters (typical adult range 3 to 4 m). Yellow anacondas have yellowish-green scales with brown or blackish bands and overlapping spots that wrap around the entire body. This provides camouflage in murky water or in forest vegetation. Females grow longer than males and generally weigh more as well

Leopardus pardalis ocelot

lesser anteaters (Tamandua tetradactyla), red brocket deer Mazama americana, squirrel monkeys (Saimiri sciureus), and land tortoises (Testudinidae). Although predators themselves, ocelots occasionally become the prey of harpy eagles (Harpia harpyja), pumas (Puma concolor), jaguars (Panthera onca), and anacondas (Eunectes murinus). Many of the characteristics that make them great predators may be useful as antipredator defense mechanisms (e.g., camouflage, keen senses, etc.). Ocelots significantly impact

Cebus nigritus black capuchin

When a predator is spotted such as jaguars (Panthera onca), harpy eagles (Harpia harpyja), cougars (Puma concolor), jaguarundis (Puma yagouaroundi), coyotes (Canis latrans), tayras (Eira barbara), pythons (Pythonidae), anacondas (Eunectes murinus), American crocodiles (Crocodylus acutus). The alpha male will vocalize with a whistling sound to alert his troop. This whistling tells the troop to run and take cover, while assembling the other males to fight off the predator. The black-horned capuchin often

Privacy Consent Preference

This website uses some essential cookies to make it work. We’d like to set additional analytics cookies to analyze site usage. We won’t set these additional cookies unless you accept them.